نظافت و شستشوی فرش و موکت در منازل از گذشته کاری زمان بر و خسته کننده بوده است. امروزه از آنها برای پوشاندن سطوح کف بسیاری از محیط های اداری، تجاری و خدماتی مورد استفاده قرار میگیرد. نظافت آنها همچنان به صورت دستی با دشواری های بسیاری همراه است، جابجا کردن آنها از محیطی که در آن قرار گرفته سخت بوده و اغلب غیر قابل جابجا شدن هستند. بدین جهت طراحی و ساخت دستگاه فرش شوی صنعتی تحول بزرگی در زمینه شستشوی فرش و موکت در این واحد های اداری و تجاری بود.

فرش و موکت شوی صنعتی

دستگاه فرش و موکت شوی وسیله ای قدرتمند و قابل اطمینان است که به منظور نظافت و شستشوی موثر پوشش فرش و موکت با هر مساحتی، مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه در دو مدل و کلی طراحی و تولید میشوند که هر دو دارای دو بخش اصلی سامانه پاشش آب و ماده شوینده و سامانه مکش تشکیل شده اند و در طراحی یکی از این دسته ها سامانه برس زنی با برس یا برس های غلتکی تعبیه شده است.دستگاه فرش و موکت شوی با طراحی اصولی و دقیق، عملکرد بهینه و شستشوی با کیفیت بالای انواع فرش و موکت نایز های مشتریان در خصوص نظافت این دسته از پوشش سطح کف را برطرف می سازد.

بدنه دستگاه از جنس پلی اورتان فشرده ساخته شده است که طول عمر دستگاه موکت شوی را افزایش داده و مقاومت دستگاه در برابر ضربه های احتمالی را افزایش می دهد. ظرفیت مخازن آب تمیز و آب کثیف، پهنای شستشوی برس، تعداد برس و قدرت مکش موتور مکنده از جمله عوامل گوناگونی هستند که بر روی میزان بازدهی و کیفیت کارایی دستگاه فرش و موکت شوی صنعتی تأثیر می گذارند. دستگاه فرش شوی در اندازه ها و مدل های متنوعی طراحی و تولید شده اند و بنابراین امکان انتخاب دستگاه مناسب برای محیط های مختلف با ویژگی های متفاوت، امکان پذیر خواهد بود.

اهمیت شستشوی سطوح فرش شده

اهمیت شستشوی فرش و موکتدر هتل ها، رستوران‌ها و مساجد که از فرش برای پوشش سطوح کف استفاده می شود و همواره با حجم بالای تردد افراد روبرو هستند، عدم شستشوی مرتب و موثر این سطوح باعث می گردد آلودگی در عمق تار و پود فرش یا موکت جای گرفته و به محلی برای رشد و تکثیر میکروب‌ها و باکتری‌ها تبدیل شود و به این ترتیب سطح بهداشت و پاکیزگی محیط کاهش یابد. همچنین موکت ها و فرش ها زیبایی و جلوه اولیه خود را به سرعت از دست داده و ظاهری نامناسب پیدا نمایند. با توجه به اهمیت زیبایی بصری محیط در محلی مانند هتل یا رستوران و تاثیر آن بر نظر و بازخوردی که از مراجعه کنندگان و مشتریان دریافت میکنند، نظافت مرتب فرش ها و موکت ها لازم و ضروری بوده و مستلزم صرف هزینه نظافت و شستشو می باشد.

انواع دستگاه شستشوی فرش و موکت

همانطور که قبلا اشاره کردیم دستگاه فرش و موکت شوی موجود در بازار به دو گروه اصلی تقسیم می شوند. box extractor و self- contained machine. این دو دسته شباهت های زیادی با یکدیگر دارند اما در self- contained machine مواردی تخصصی تر و کاربردی برای شستشوی فرش و موکت به کار رفته که در ادامه به تشریح آنها می پردازیم.

box extractor

در این رده از دستگاه های شستشوی فرش و موکت سیستم پاشش محلول شوینده و مکش تعبیه شده در دستگاه، محلول آب و ماده شوینده از مخزن آب تمیز بر الیاف فرش یا موکت پاشیده می شود و آب و آلودگی بلافاصله توسط سیستم مکش دستگاه جمع آوری شده و به مخزن آب کثیف منتقل می‌گردد. این رده از شوینده های فرش و موکت در عملیات شستشوی سطحی و روزانه و برای جمع آوری و لکه گیری مایعات و آلودگی های ریخته شده روی سطح فرش و موکت مورد استفاده قرار می گیرد.

self- contained machine

دستگاه های فرش و موکت شوی self- contained machine در کنار سیستم پاشش و مکش، از عملیات برس زنی مکانیکی استفاده می کند. یک یا دو برس غلطکی بکار رفته در ساختار دستگاه، با برخورداری از طراحی ویژه و مناسب، به عمق الیاف فرش و موکت نفوذ کرده و بدون آسیب رساندن به تار و پود آن ها، آلودگی‌ها و مواد آلاینده را از عمق الیاف خارج می نمایند و بدین شستشوی عمیق و موثر سطوح مفروش را تمکان پذیر می نمایند. دستگاه های فرش و موکت شوی صنعتی غالبا از این رده بوده و کاربرد آنها در شستشوی فرش و موکت منجر به انجام عملیات نظافت و شستشوی به شکل بهینه و حرفه ای‌ می گردد.

عملکرد برس ها در دستگاه فرش و موکت شوی

دستگاه فرش شوی و موکت شوی بسته به نوع آن مجهز به یک یا دو برس غلتکی است و این برس ها حرکتی هم راستا با بافت فرش دارند که علاوه بر افزایش قدرت شستشوی دستگاه، به فرش یا موکت آسیبی نمی رسد. دستگاه هایی که دو برس غلتکی دارند به دلیل چرخش این برس ها خلاف جهت یکدیگر سرعت و کیفیت شستشو را افزایش می دهند.

این دستگاه به موتور حرکتی مجهز بوده و وجود آن لزوم هل دادن دستگاه توسط کاربر را برطرف می کند و تنها هدایت آن را بر عهده کاربر می باشد، به علاوه موتور حرکتی عملیات نظافت را یکنواخت کرده و نتیجه با کیفیت تری از شستشو ارائه می دهد. انرژی الکتریکی مورد نیاز برای این دستگاه از برق شهری و یا باتری تأمین می شود. استفاده از شوینده فرش و موکت در محیط های حساس به میزان صدا به دلیل طراحی و ساخت موتور بی صدای آن ها و عدم ایجاد آلودگی صوتی مناسب و کارآمد خواهد بود.

موارد استفاده از دستگاه فرش و موکت شوی

موارد استفاده دستگاه فرش شوی و موکت شویدستگاه های مکانیزه شستشوی فرش و موکت، جهت استفاده در محیط های وسیع و پر رفت و آمد بسیار مناسب هستند و نیاز به خارج کردن فرش و موکت را از محل ندارند. هتل ها، مهمان پذیرها، مساجد و نمازخانه ها، ادارات و شرکت ها، دانشگاه و سایر محیط های مفرش از جمله فضاهایی به شمار می آیند که استفاده از این دستگاه مکانیزه در آن ها کاربرد فوق العاده دارد. با توجه به این که دستگاه دارای سیستم مکش یا خشک کن می باشد، الیاف فرش و موکت به سرعت خشک شده و افراد می توانند به سرعت در محل مورد نظر حضور پیدا کنند و دیگر نیازی به مدت زیادی جهت خشک شدن سطوح ندارید. برس های دستگاه آلودگی ها را از عمق تار و پود فرش خارج کرده و مانع از تجمع آلودگی ها، تشکیل قارچ و ایجاد بوی نامطبوع می گردد.

مزایای استفاده از دستگاه شوینده فرش و موکت

قابلیت کاربرد روی سطوح سخت و نرم

این دستگاه به دلیل دارا بودن سامانه برس زنی علاوه بر سطوح فرش شده در عملیات شستشو و نظافت سطوح سخت نیز قابل استفاده می باشد.

مصرف آب و مواد شوینده کمتر

ترکیب دو عملکرد برس زنی مکانیکی و پاشش و مکش در دستگاه فرش و موکت شوی صنعتی، کیفیت شستشو را افزایش داده و تنها با یک بار حرکت بر روی سطح می توان نتیجه مطلوب نظافت را کسب کرد. در نتیجه، میزان مصرف آب و مواد شوینده به میزان قابل توجه کاهش می یابد.

ویژگی های دستگاه فرش شوی و موکت شوی

در عملکرد مناسب یک دستگاه شستشوی فرش و موکت موارد زیر از اهمیت بالایی برخوردار می باشند.

قدرت مکش

سرعت خشک شدن سطح شسته شده با دستگاه فرش شوی و موکت شوی وابسته به قدرت مکش دستگاه است. هرچه قدرت مکش دستگاه که با عنوان water lift مطرح می شود بالاتر باشد، امکان جمع آوری آب و آلودگی بیشتر و سریع تر می شود. در دستگاه های فرش و موکت شوی صنعتی مجهز به موتورهای مکنده قدرتمند 2 یا 3 مرحله ای تا 95% آب باقی مانده در الیاف فرش یا موکت مکش می گردد. این عدد در مقایسه با دستگاه های فرش و موکت شوی متداول موجود در بازار 50% بیشتر است.

قدرت مکش بالای دستگاه نه تنها سرعت خشک شدن را افزایش می دهد، بلکه مکش حجم بیشتری از آلودگی را به دنبال دارد که باعث بهبود کیفیت و نتیجه حاصل نیز می گردد. در شستشوی معمولی فرش و موکت باقی مانده آب در بین الیاف فرش و تبخیر شدن آن کیفیت شستشو را کاهش داده و کندی سرعت تبخیر بوی نامطلوبی را به همراه دارد، کاربرد یک دستگاه فرش و موکت شوی صنعتی مناسب از بروز این مشکل جلوگیری می نماید.

پاشش محلول شوینده و فشار برس قابل تنظیم

میزان پاشش محلول شوینده توسط کاربر قابل تنظیم بوده و متناسب با نوع عملیات مورد نظر ( شستشوی روزانه یا شستشوی عمیق) انتخاب می گردد. بدین ترتیب در عملیات شستشوی روزانه که خشک شدن سریع فرش و موکت اهمیت دارد، محلول کمتری پاشش شده و علاوه بر افزایش سرعت خشک شدن از اتلاف آب و ماده شوینده جلوگیری می شود. در مقابل زمانی که نیاز به شستشوی عمیق و حذف آلودگی‌های سرسخت باشد با پاشش بیشتر محلول شوینده نظافت عمیق صورت می گیرد.

همچنین وجود سیستم اتوماتیک تنظیم فشار برس متناسب با نوع فرش در برخی مدل های دستگاه فرش و موکت شوی، مشکل عدم شستشوی مناسب به دلیل ناکافی بودن فشار برس یا آسیب دیدگی فرش و موکت به دلیل فشار بیش از حد برس برطرف شده و بهترین نتیجه ممکن به دست می آید.

سهولت کاربرد

سهولت کار با دستگاه فرش و موکت شوی باعث افزایش بازده و کارایی کاربر هنگام استفاده از دستگاه را بیشتر کرده و زمان وقفه در عملیات را کاهش می دهد. مشخصه هایی همچون دسته قابل تنظیم، سهولت تغییر از عملیات شستشوی سطح نرم به سخت و بالعکس، وجود مخازن جدا شونده و قابل شستشو، نازل های متنوع برای کاربرد در بخش هایی با دسترسی سخت، سهولت تنظیم میزان پاشش محلول شوینده و سایر ویژگی های کاربردی، به سادگی کار با دستگاه کمک کرده و افزایش کارایی و کیفیت عملیات را به دنبال دارد.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *