در هنگام وقوع حوادث، بیماری ها و شرایط اضطراری، مردم جهت دریافت خدمات پزشکی به مراکز بهداشت و درمان نیاز دارند. خانه های سالمندان، بیمارستان ها و مراکز توانبخشی از تعداد زیادی بیمار مراقبت کرده، و مکانی برای بهبودی و جلوگیری از وارد شدن صدمات بیشتر به افراد بیمار فراهم میکنند. بدون داشتن این مراکز جهت مراقبت از بیماران، جامعه قادر به مراقبت و حفظ سلامت سایر افراد نخواهد بود. محیط این مراکز میتوانند میزبان بیماری های عفونی زیادی باشند. از این رو نظافت تمامی مکان های مورد استفاده در این مراکز مراقبت های پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مراقبت و نظافت باعث کاهش عوامل بیماری زا در محیط های بیمارستانی شده و در نتیجه محافظت از بیماران به ویژه افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف تر است به همراه دارد. کادر بیمارستانی به منظور حفظ سلامت خود و مراجعین باید از روند مراقبتی پیروی کنند، تا از شیوع و پیشرفت رشد باکتری ها و میکروب ها جلوگیری شود. با اینحال صرف رعایت نظافت و تمیز کردن محیط برای از بین بردن آلودگی ها کافی نیست و نیاز است این مکان ها به طور منظم ضد عفونی شوند. با شیوع ویروس کرونا یا همان کووید 19 (COVID-19) در دوره حاضر رعایت بهداشت و ضد عفونی نموندن این مراکز بهداشتی از اهمیتی دو چندان برخوردار شده است.

نقاط پراهمیت برای ضد عفونی مراکز بهداشت و درمان

مناطق مشترک

ضد عفونی کردن مراکز بهداشت

این مناطق شامل مکان هایی میشود که به طور مشترک بین مراجعین، بیماران و کادر درمانی مورد استفاده است. سالن های انتظار و لابی ها که روزانه صدها نفر از آنها استفاده میکنند، از این دست مکان ها هستند. رعایت برخی استاندارد ها و ضدعفونی کردن روزانه قسمت های مختلف این نقاط پر تردد برای حفظ امنیت و سلامت مراجعین بسیار حیاتی است. در این نقاط حتی کوچکترین موارد که مورد تماس دست افراد هستند، نیازمند ضدعفونی شدن روزانه دارند. مواردی همچون کلید های برق، دکمه های آسانسور، دستگیره در ها و مبل ها و نرده ها همگی از این دست نقاط بوده و نیازمند ضدعفونی شدن منظم دارند.

میز پذیرش و اطلاعات

پذیرش، از اصلی ترین نقاط تجمع بیماران جدید و کارکنان است. وسایل موجود بر روی این میز ها روزانه توسط تعداد زیادی از پرستاران، پزشکان و تکنسین ها مورد استفاده قرار میگیرد. تردد مداوم بیماران در طول روز نیز این مکان را دچار آلودگی میکند. تمیز نگه داشتن میز پذیرش و ضد عفونی کردن روزانه لوازم روی آن به کاهش سرعت شیوع بیماری کمک بسیاری میکند. لوازم اداری همچون دستگاه های کپی، لوازم تحریر اداری، چاپگر ها، تلفن، کاغذ ها و سایر اقلامی که در بسیاری از موارد توسط افراد مورد استفاده قرار میگیرند، از جمله مواردی هستند که به ضدعفونی شدن مرتب نیازمندند.

اتاق بیماران

ضد عفونی کردن مراکز بهداشت

اتاق بیمار مهمترین نقطه که در شیوع بیماری تاثیر دارد و ضدعفونی کردن آن بطور چشمگیری در جلوگیری از انتقال بیماری اثرگذار است. بیشترین جایی که ملاقات کنندگان، بیماران و کارمندان مراکز درمانی با آنها در تماس هستند اتاق بیمار است. با توجه به اینکه بیماران بیشتر وقت خود را در اتاق خود میگذرانند، لازم است که تمامی سطوح اتاق بدون آلودگی و باکتری های بیماری زا باقی بماند. کنترل تلویزیون، میز ها و نرده های تخت خواب باید به طور مرتب و روزانه ضد عفونی شوند. تجهیزات مراقبت از بیمار و دستگاه های کنترل حیات بیمار و دستگاه تهویه هوا نیز جهت کاهش احتمال انتقال بیماری، به نظافت و ضدعفونی شدن مرتب نیاز دارند. رعایت موارد بهداشتی و انجام اقدامات لازم برای ضد عفونی کردن اتاق بیماران نه تنها به سلامت افراد مراجع و کادر درمانی کمک میکند، بلکه در شرایط بیمار و سرعت بهبود وی نیز تاثیرگذار است.

 

این نقاط پر تردد در مراکز درمانی و بیمارستانی از مهم ترین نقاط نگران کننده در سلامت افراد هستند. اما در هنگام نظافت و ضدعفونی کردن این مراکز، نقاط مشترک دیگر از جمله فضای مشترک حمام، کافی تریا و سرویس های بهداشتی را فراموش نکنید.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *