جاروبرقی صنعتی به عنوان یک دستگاه نظافت صنعتی کارآمد به منظور جمع آوری انواع گرد و غبار و آلاینده ها و مواد از روی سطوح مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه بهره گیری از جارو برقی صنعتی نه تنها در اماکن مسکونی، بلکه در محیط های تجاری و اداری و صنعتی نیز رایج و متداول است. هر چند اساس کار مکنده صنعتی کارکردی کلی و یکسانی است، اما نوع عملکرد این مکنده صنعتی در محیط های مختلف به منظور انجام عملیات نظافت مکانیزه صنعتی، موجب شده تا مکنده های صنعتی دارای انواع متعددی باشند.

مکنده صنعتی یا جاروبرقی صنعتی ابزار نظافت صنعتی است از مخزنی کاربردی تشکیل شده، جارو برقی صنعتی وسیله ای با کارآمد با کاربردهای متنوع می باشد که جهت نظافت مکانیزه و جمع آوری انواع آلودگی های و انباشت های سخت و توده ای، غبار آلات و انتقال مواد مورد استفاده قرار می گیرد.

تمامی دستگاه های جارو برقی در رده های خانگی، تجاری، نیمه صنعتی، صنعتی و صنعتی سنگین کار دارای دو مؤلفه اصلی تحت عنوان قدرت مکش و سرعت استفاده قرار می گیرد به طوری که هر قدر میزان قدرت مکش جاروبرقی صنعتی بیشتر شود متناسب با آن توانایی مکش و عملکرد مکنده صنعتی مواد سنگین نیز به مراتب بیشتر می گردد، قدرت این مکنده صنعتی برای جمع آوری ذرات سبک و غبار گیری بیشتر نموده و سرعت انجام نظافت صنعتی را نیز افزایش می دهد. قدرت و سرعت مکش جارو برقی صنعتی در هر جارو دارای تفاوت می باشد و متناسب با نوع کاربرد دستگاه موتور و پمپ بر روی جاروب نصب می گردد.

اساس عملکرد یک جارو برقی صنعتی

اساس کار مکنده صنعتی به عملکرد صحیح پمپ آن بر می گردد. پمپ در جاروی صنعتی وظیفه انتقال هوای داخل مخزن به بیرون را برعهده دارد. تخلیه هوای داخل مخزن موجب افت فشار آن نسبت به محیط بیرون می گردد و به همین دلیل یک خلا نسبی درون مخزن شکل می گیرد و اختلاف فشار درون و بیرون مخزن است موجب باز شدن دهنه مکش جاروب، هوای بیرون تمایل بالایی به ورود به داخل مخزن داشته و با سرعت بالا جهت ایجاد تعادل وارد مخزن می گردد. این حرکت سریع هوا از بیرون به داخل مخزن جاروبرقی سبب بلند کردن و حرکت دادن دیگر ذرات اطراف شده و آن ها را به داخل مخزن منتقل می کند.

اساس عملکرد انواع جارو برقی صنعتی

بخش های تاثیر گذار بر عملکرد جاروبرقی صنعتی

هرچند استفاده متداول از جارو برقی صنعتی آن ها را به دستگاه هایی شناخته شده بین افراد جامعه تبدیل کرده است، اما در حقیقت مکنده صنعتی از نظر ساختار پیچیده ترین دستگاه نظافت صنعتی می باشند، در ادامه به معرفی بخش های مختلف مکنده صنعتی می پردازیم.

پمپ مکش جاروبرقی صنعتی

پمپ مکش به عنوان مهم ترین و کلیدی ترین بخش در عملکرد یک جارو صنعتی قلمداد می شود. همان طور که در بخش قبل اشاره داشتیم، وظیفه اصلی پمپ مکش تخلیه هوای داخل مخزن است. هر چه اختلاف فشار بین داخل و بیرون مخزن بیشتر باشد، انتقال هوا سخت تر می گردد و نیازمند قدرت و توان بالاتری است. به همین دلیل است که هر پمپ مکش با توجه به ساختار و توان عملیاتی قادر است مخزن را تا حد بخصوصی مورد خلا قرار دهد. هر چه میزان ایجاد آن توسط پمپ بیشتر باشد، تمایل هوای بیرون برای ورود به داخل مخزن افزایش پیدا کند و به همان نسبت سرعت هوا افزایش می یابد. این افزایش سرعت حرکت هوا توانایی بالاتری را در مکنده های صنعتی جهت مکش صحیح مواد خواهد داد. پمپ مکنده دارای دو مشخصه مهم می باشد که در عملکرد دستگاه جارو برقی تاثیر گذاری بالایی دارد.

قدرت مکش

هر چه قدرت مکش مکنده بیشتر باشد توانایی دستگاه در مکش مواد از نقاط دور دست و یا مکش مواد با چگالی بالا بیشتر می گردد. معمولا قدرت مکش در جارو صنعتی با واحد میلیمتر آب (mmH2O) بیان می گردد. میلیمتر آب در ارتفاعی است که مکنده در آن می تواند آب را به صورت عمودی مکش نماید.

تاثیر قدرت مکش جاروبرقی بر کیفیت نظافت

سرعت مکش

افزایش سرعت مکش در یک جارو برقی یا مکنده صنعتی، حجم هوا و به تناسب آب مواد بیشتری در هر لحظه وارد مخزن می گردند. به همین دلیل سرعت مکش به طور مستقیم باسرعت انجام عملیات رابطه مستقیم دارد. در مورد مکنده ها معمولا از واحد مترمکعب بر ساعت (m3/h) به منظور بیان میزان سرعت مکش استفاده می گردد.

نحوه عملکرد موتور جارو برقی صنعتی

موتور دستگاه جاروبرقی های صنعتی به عنوان بخش محرک این مکنده ها شناخته می شود. وظیفه اصلی موتور به حرکت در آوردن پمپ، چرخش و عملکرد دائمی آن می باشد. موتور جارو برقی صنعتی خود دارای انواع مختلفی هستند. توانایی کارکرد پیوسته موتور مکنده به طور مستقیم بر روی میزان استفاده مداوم از دستگاه تاثیر می گذارند و به همین دلیل در انتخاب یک مکنده دقت به نوع موتور بسیار پراهمیت است. امروزه اکثر مکنده های صنعتی، خانگی، هتلی، تجاری و یا مسکونی مجهز به موتور های الکتریکی تک و یا سه فاز هستند.

مخزن جارو برقی صنعتی

با توجه به این که مخزن جاروی برقی به طور مداوم تحت خلا نسبی قرار دارند، به همین دلیل نیاز است تا دارای ساختاری مهندسی شده و مستحکم باشند. در غیر این صورت در هنگام مکش به دلیل فشار بالای وارد از هوای بیرون بر بدنه مکنده، مخزن به داخل خم می گردد. هر چه قدرت پمپ مکش در خلا مخزن بیشتر باشد، جهت بهینه شدن عملکرد دستگاه، به مخزنی با ساختار قوی تر نیاز خواهد بود. علاوه به استحکام حجم مخزن بسیار پر اهیمت است. هر چند افزایش حجم مخزن موجب بزرگ تر شدن دستگاه جارو برقی صنعتی می گردد، اما در عوض موجب می شود به دلیل کاهش دفعات تخلیه مخزن سرعت انجام کار افزایش یابد. مکنده های صنعتی با مخزن بزرگتر نیازمند موتور و پمپ مکش قوی تری برای تخلیه مداوم هستند.

تاثیر سیستم فیلتراسیون در عملکرد جارو برقی صنعتی

اساس کار فیلتر ها جداسازی ذرات از هوا می باشند. به همین منظور در جارو صنعتی دو گونه فیلتر مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع و نحوه عملکرد سیستم فیلتراسیون

فیلتر ورودی

فیلتر در بخش مخزن و قبل از ورودی پمپ مکش قرار می گیرد. وظیفه اصلی در فیلتر، جداسازی ذرات همراه هوا و جلوگیری از ورود ذرات به داخل پمپ است. ورود ذرات به داخل پمپ علاوه بر این که موجب استهلاک، خرابی بالا و کاهش عملکرد دستگاه جارو برقی صنعتی می گردد، سبب می شود تا این ذرات از خروجی پمپ مکنده به بیرون انتقال یابند و موجب پخش مجدد آلودگی ها در محیط گردند. فیلتر های ورودی بسته به قدرت فیلتراسیون دارای انواع متعددی می باشند.

فیلتر خروجی

فیلتر در بخش خروجی هوای پمپ قرار می گیرد و علاوه بر این که موجب می شود تا بخشی از مواد عبور کرده از فیلتر ورودی و پمپ را جذب می نماید تا ذرات آلودگی به محیط بر نگردند، از ورود ذرات بیرونی به داخل پمپ جارو جلوگیری می کند.

خرطومی و نازل ها

جاروبرقی ها بر اساس کارکرد و نوع مواد مورد جمع آوری می توانند از خرطومی و نازل های مختلفی بهره مند گردند. مواد با ویژگی های الکترواستاتیک، موادی با سایش بالا و … از جمله مواردی هستند که نیازمند استفاده از خرطومی و نازل های در مکنده های صنعتی خاص می باشد.

تاثیر خرطومی و نازل در کیفیت نظافت جاروبرقی صنعتی

انواع جارو برقی صنعتی

انواع جاروبرقی صنعتی بر اساس نوع پمپ، موتور، بدنه و فیلتر ها به انواع مختلفی تقسیم می شوند. از مهم ترین رده های مکنده می توان به جاروبرقی خانگی، جارو برقی هتلی، جارو برقی تجاری و جارو های نیمه صنعتی و جاروبرقی صنعتی نام برد که هر یک به منظور عملکرد و کارکرد در محیط های مختلف طراحی و ساخته شده اند.

جاروبرقی خانگی

جاروبرقی خانگی دستگاه مکنده محسوب می شود که با قدرت فوق العاده خود اقدام به مکش گرد و غبار در فضاهای گوناگون نموده و این ضایعات را توسط موتور قدرتمند خود به داخل مخزن انتقال می دهد. مکنده خانگی با استفاده از فیلتری که در درون دستگاه تعبیه شده کلیه آلودگی های هوای ورودی را جذب کرده و در عوض آن هوای خروجی پاکیزه را به محیط باز پس می دهد. جارو برقی ها از انواع گوناگونی تشکیل شده اند و کاربر خدماتی با بهره گیری از این دستگاه می تواند نظافت و پاکیزگی را به سادگی برای محیط به ارمغان آورد. نکته اصلی در رابط با این دستگاه و کاربرد آن این است که اگر جارو برقی مجهز به استاندارد باشد خیلی راحت با استفاده از آن می توان سلامت محیط را افزایش داد.

ویژگی های جاروبرقی خانگی

جارو برقی خانگی وسیله نظافتی محسوب می شود که در تمام منازل بلااستثنا مورد کارکرد قرار می گیرد در این بخش به برخی از کاربردهای این وسیله نظافتی اشاره خواهد شد:
• کاهش دهنده زمان و انرژی در زمان نظافت
• انجام نظافت گرد و غبارهمراه با هوا و زباله های ریز و درشت
• ایجاد هوای پاکیزه بدون ایجاد حساسیت و بدون آلودگی با کمک پمپ دستگاه

عملکرد بهینه و مزایای جارو برقی های خانگی

عملکرد جارو برقی تجاری و نیمه صنعتی

نظافت صنعتی راهکاری است که در مقابل شیوه های نظافت سنتی برای رفاه حال کاربر خدماتی ارائه شده به طوری که اثربخشی فوق العاده ای در کیفیت و سرعت جمع آوری انباشت های گوناگون به عمل می آورد. جارو برقی تجاری و نیمه صنعتی به دلیل بهره مندی از موتور و پمپ قدرتمند در مقایسه با جاروبرقی خانگی توانایی بالایی در انجام نظافت داشته و جمع آوری انواع آلاینده ها را در محیط به بهترین نحو به انجام می رساند. بهره گیری و عملکرد جارو برقی تجاری و نمیه صنعتی در مدل های متفاوت، انتخاب جاروبرقی مناسب برای محیط را با برخی دشواری ها مواجه میکند. توجه به نیاز های نظافتی محیط میتواند در انتخاب دستگاه مورد نظر موثر بوده و ارتقای عملکرد نظافتی دستگاه جارو برقی صنعتی در محیط های گسترده و در نهایت صرفه جویی در هزینه ها را به دنبال داشته باشد.

عملکرد بهینه دستگاه جارو برقی صنعتی و نیمه صنعتی همچون دیگر دستگاه های نظافت صنعتی به شکل آلودگی های موجود بر روی سطوح، نگهداری مناسب جاروبرقی صنعتی و سایر موارد این چنینی وابسته است. به هر میزان توانایی پمپ دستگاه بیشتر شود حجم بیشتری از آلاینده ها به داخل مخزن هدایت می گردد. در بعضی از مدل های پیشرفته، دستگاه جاروبرقی تجاری مجهز به سیستم فیلتراسیون می باشند. در حالی که در نوع دیگر از این دستگاه نظافت صنعتی دیگر وظیفه عملیات فیلتراسیون برعهده کیسه جاروبرقی خواهد بودکه این امر از انتشار ذرات ریز گرد و غبار در محیط به بهترین نحو جلوگیری می نماید.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *