نظافت مجتمع های اداری، سازمان ها، کارگاه ها و کارخانجات از اهمیت بالایی برخوردار است و همواره با مشکلاتی نیز همراه میباشد. به همین دلیل مدیران این مجموعه ها به دنبال راهکار های بهینه جهت انجام این امور هستند. یکی از بهترین راهکار های نظافت سطوح و برطرف کردن مشکلات، استفاده از سوییپر یا جاروب شهری است. این دستگاه با استفاده از برس های چرخشی تعبیه شده در آن سطح را جارو کرده و مواد و ذرات محیط را در مخزن خود جمع آوری میکند. با توجه به تنوع و گستردگی طیف سوییپر ها، ممکن است انتخاب سویپر مناسب برای فضای مورد نظر کاری دشوار به نظر برسد. در ادامه این مقاله به نکاتی جهت انتخاب بهینه سویپر برای نظافت سطوح مختلف میپردازیم.

انواع جاروب شهری

در هنگام انتخاب سوییپر صنعتی لازم است با انواع و ویژگی های مختلف این دستگاه آشنا باشیم. دستگاه سوییپر به دو دسته کلی سرنشین دار و دستی تقسیم میشود.

سوییپر صنعتی دستی

این نوع دستگاه برای در ادارات و سازمان ها و محیط های کاری با فضای کم بسیار کارایی دارند. ویژگی مهم این دستگاه توانایی جمع آوری خاک، شن ، کاغذ و خورده ریز هایی از این قبیل از محیط کار میباشد. این دستگاه به توسط کاربری که در پشت آن قرار میگیرد، هدایت میشود.

دستگاه جاروب شهری سرنشین دار

این سوییپر قابلیت استفاده هم در محیط های مسقف و هم در فضاهای باز را دارد. کاربری اصلی این دستگاه در محوطه های وسیع و گسترده مانند پارکینگ ها و انبار ها است. این دسته از جارو های شهری توسط بنزین، دیزل و باتری تامین انرژی میشوند. از نکات مثبت و برتری های این دستگاه ابعاد کم و مناسب آن است. با توجه به کاربرد های مختلف آن، به خصوص در محیط های نسبتا گسترده و وسیع، در مدت زمان صرف شده جهت نظافت نیز صرفه جویی خواهد شد.

انواع جاروی شهری

مقایسه سوییپر خودرویی و سویپر دستی

اساسی ترین نکته در انتخاب نوع جاروب شهری مساحت محوطه نظافتی می باشد. مدل های خودرویی به جهت راحتی کاربر در هنگام کار و هدایت آسان، بیشتر مورد استقبال و استفاده قرار میگیرند. در حالی که جاروی شهری دستی برای نظافت محوطه های متراکم و راهرو های باریک کاربری بیشتری دارد. دستگاه های دستی مقاومت بیشتری نسبت به انواع خودرویی دارد. از این رو خسارات احتمالی وارده به آنها در برخورد با موانع کمتر از مدل های خودرویی می باشد. با این حال کار کردن با نمونه های خودرویی بسیار راحت تر بوده و این مدل ها سرعت و کارایی بالاتری نسبت به نمونه های دستی دارند.

سهولت حمل و نقل و جابجایی دستگاه از دیگر موارد قابل ملاحظه در انتخاب دستگاه می باشد. زمانی که لازم است دستگاه از محوطه ای به محوطه دیگر یا بین طبقات جا به جا شود جاروب شهری دستی نسبت به انواع خودرویی در اولویت قرار میگیرد. علاوه بر این برای نظافت سطوح حساسی که وزن سویپر خودرویی می تواند باعث خسارات به سطوح شود، استفاده از جاروب شهری دستی انتخاب مناسب تری خواهد بود.

شناخت سطوح و آلودگی های محیط

حالا باید بدانیم که چه مواد و ذراتی را از چه محیط و سطحی میخواهیم از محیط جمع آوری کنیم. در این بین باید ابعاد محیط و گستردگی و فضای مورد نظر را نیز بررسی کنیم. دانستن این سه مورد میتواند در انتخاب جاروی شهری مناسب به ما کمک بسیاری کند.

جنس سطوح مورد نظر در نظافت

جنس سطوح معمولا آسفالت، بتن، سنگ و یا موزاییک می باشد، که جنس برس های نصب شده در جاروب شهری را تحت تاثیر قرار می دهد. برای سطوح سخت از برس هایی با جنس زبر استفاده می شود. به عنوان مثال در پارکینگ هایی با سطوح آسفالت برای افزایش طول عمر سطح، از برس های معمولی استفاده می شود. زیرا سایش زیاد و سفت آسفالت موجب کنده شدن بخش هایی از سطح شده، باعث نفوذ آب به لایه های زیرین و تخریب ساختار سطح می شود.

نوع آلاینده های محیط

نوع، سایز، و میزان آلاینده ها بر انتخاب جاروی شهری با برس ها، فیلتر هوا و ظرفیت مخزن مناسب تاثیر گذار می باشد. به عنوان نمونه برای جمع آوری زباله های درشت، به دستگاهی با حجم مخزن بالا نیاز داریم. از این جهت سوییپر ها با ابعاد بزرگتر نسبت به نمونه های کوچکتر، ارجحیت دارند.

منبع تغذیه سوییپر

از موارد مهم دیگر در انتخاب دستگاه جاروب شهری منبع تغذیه آن می باشد. نوع مکانیکی سوییپر نیازی به منبع تغذیه ندارد و تنها با اعمال نیرو از طرف کاربر عمل نظافت را انجام می دهد. اما مدل های بزرگ تر منبع تغذیه برقی یا دیزلی دارند. مدل های دیزلی برای نظافت فضاهای باز مناسب هستند در حالیکه نمونه های برقی بیشتر برای فضاهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند.

قدرت مانور سویپر

شرایط محیطی تاثیر زیادی در انتخاب نوع دستگاه سوییپر دارد. برای مثال برای مکان های باریک و متراکم دستگاه های کوچکتر مناسب تر بوده و قدرت مانور بیشتری دارند. در حالیکه استفاده از این دستگاه ها برای پارکینگ های بزرگ و شیب دار مناسب نمیباشد. بنابراین در نظر گرفتن شرایط محیط تاثیر به سزایی در انتخاب نوع دستگاه دارد.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *