شستشوی خودرو از گذشته تا به امروز به روش ها و شیوه های مختلف و گوناگونی صورت میگرفته، این روش ها روز به روز با پیشرفت تکنولوژی بهینه تر شده و کارآمدتر از روش های گذشته ظاهر شده اند. امروزه اغلب از دستگاه های کارواش اتوماتیک برای شستشوی خودرو ها استفاده میشود. این دستگاه با داشتن قابلیت های ویژه میتواند به طور بهینه و با مصرف میزان کم آب تعداد زیادی خودرو را شستشو داده و نظافت کند. استفاده از دستگاه کارواش اتوماتیک در مقایسه با سایر روش های شستشوی خودرو مدت زمان کمتری صرف کرده و در مدت مشابه تعداد بیشتری خودرو را تمیز می نماید.

ساختار دستگاه کارواش اتوماتیک

ساختار دستگاه شستشوی خودرودستگاه کارواش اتوماتیک یا دستگاه شستشوی مکانیزه خودرو، سیستمی مکانیزه برای شستشوی خودرو های سبک و سنگین می باشد. بدنه این دستگاه از فولاد با پوشش گالوانیزه تولید شده که ایمنی و سلامت دستگاه را در طولانی مدت تضمین می نماید. در این دستگاه از بخش های مختلفی همچون نازل های پاشش آب و مواد شوینده، برس ها، خشک کن و انواع سنسور ها بوده و در برخی مدل ها نوار نقاله برای جابجایی خودرو در طول مسیر کارواش استفاده شده است. عملکرد درست هر کدام از این بخش ها به هنگامی که خودرو به آن بخش می رسد، کیفیت مطلوب نظافت را نتیجه می دهد. کارواش های اتوماتیک به دو دسته اصلی کارواش مکانیزه تونلی، و کارواش ریلی تقسیم می شوند.

ساز و کار شستشوی خودرو در کارواش های اتوماتیک

اساس کار دستگاه شستشوی خودروی مکانیزه، در هر دو دسته بندی این دستگاه یکسان بوده و به این ترتیب می باشد.

ساز و کار دستگاه مکانیزه شستشوی خودرودستگاه در آغاز فرایند شستشو با پاشش آب فشار قوی بر بدنه خودرو ذرات و آلودگی های چسبیده بر بدنه خودرو را از آن جدا کرده و با پاشش ماده شوینده به شکل فوم بر بدنه خودرو آن را به طور کامل پوشش میدهد، در مرحله برس زنی فوم و شامپوی موجود بر بدنه خودرو شستشو داده شده و در نهایت با آب کشی، آلودگی ها و مواد شوینده باقی مانده را از ماشین می شوید. پاشش واکس و براق کننده توسط دستگاه کارواش مکانیزه به منظور جلادهی و جلوگیری از تجمع آلودگی ها انجام گرفته و در نهایت با سامانه دمنده، خودرو با طور کامل خشک میگردد.مرحله آغازین که پیش شستشو نامیده میشود در روند اصلی شستشوی خودرو قرار ندارد و برای جلوگیری از آسیب بدنه خودرو و پاک شدن شن و ماسه از بدنه آن و لابلای برس ها صورت می گیرد.

انواع کارواش های اتوماتیک

همانطور که گفته شد کارواش های اتوماتیک به دو دسته کلی تقسیم میشوند. کارواش های مکانیزه ریلی و کارواش های مکانیزه تونلی.

کارواش اتوماتیک ریلی

کارواش ریلیاساس کار این دو دسته کارواش های اتوماتیک کاملا مشابه میباشد، اما در کارواش های ریلی، ماژول ها و بخش های مختلف دستگاه بر همگی در یک جا قرار داشته و با قرار گرفتن دستگاه بر روی ریل و حرکت به سمت عقب و جلو، طول خودرو را طی کرده و به نظافت آن می پردازد. کارواش اتوماتیک فضای نسبتا کمی اشغال میکند.

کارواش مکانیزه تونلی

کارواش اتوماتیک تونلی

در کارواش تونلی خودرو بخش های مختلف دستگاه جدا از یکدیگر قرار داشته و خودرو با قرار گرفتن بر روی نوار نقاله و حرکت به سمت جلو مرحله به مرحله شستشو و نظافت میگردد. جدا بودن بخش های مختلف کارواش مکانیزه تونلی باعث میشود این دستگاه فضای بیشتری نسبت به کارواش اتوماتیک ریلی اشغال نماید.

بخش های تشکیل دهنده کارواش اتوماتیک

کارواش اتوماتیک دارای بخش های متفاوتی است که هر کدام فعالیت مخصوص به خود را انجام می دهند و در نهایت شستشوی کامل و با کیفیت خودرو را نتیجه می دهند. برخی از این بخش ها در کارواش مکانیزه تونلی و ریلی یکسان بوده و برخی در آنها منحصر به فرد هستند.

نوار نقاله

در کارواش تونلی برای حرکت خودرو در طول مسیر، نوار نقاله در نظر گرفته شده که خودرو بر روی آن قرار گرفته و در مسیر شستشو حرکت می نماید.

نازل پاشش آب و مواد شوینده

پاشش آب و ماده شوینده در دستگاه کارواش اتوماتیک توسط نازل ها صورت می پذیرد. در طول فرایند شستشو و مراحل مختلف، نازل ها فعال شده و وظیفه خود را انجام میدهند. در مرحله پیش شستشو، آب از طریق نازل ها بر سطح خودرو پاشیده می شود، محلول و فوم شوینده از طریق نازل دیگری در مرحله بعدی و در مرحله آخر آب کشی نهایی و پاشش واکس به وسیله نازلی دیگر صورت می گیرد.

برس های شستشو

برس های شستشوی خودرودر دستگاه کارواش اتوماتیک به منظور کسب نتیجه مطلوب شستشوی خودرو، برس های رولی عمودی، افقی و برس های جداشونده برای شستشوی آینه ها تعبیه گردیده است. در کارواش های مکانیزه ای که به طور اختصاصی برای شستشوی قطار طراحی و تولید میشوند برس هایی با زاویه قرار میگیرند تا شستشوی کامل و بهینه تمام زوایای قطار صورت پذیرد. حرکت این برس ها بر روی بدنه خودرو باعث جدا شدن آلودگی ها شده و در عین حال از بروز خط و خش و آسیب بر بدنه آن جلوگیری می نماید.

خشک کن کارواش اتوماتیک

مرحله آخر شستشو و نظافت در دستگاه کارواش مکانیزه، فعالیت خشک کن ها است.  خشک کن ها در کارواش اتوماتیک، در قسمت های بالایی و کناری دستگاه قرار داشته و تعداد آنها و نحوه قرارگیری شان، به مدل دستگاه بستگی دارد.این خشک کن ها با پاشش هوای پر فشار به سطح بدنه خودرو سبب جدا شدن و قطرات آب از بدنه خودرو شده و در نتیجه خودرو را خشک می نماید.

واحد کنترل منطقی دستگاه کارواش مکانیزه PLC

اصلی ترین و حیاتی ترین بخش در کارواش های اتوماتیک، سیستم الکترونیک کنترل منطقی یا PLC است، که قابل برنامه ریزی بوده و میتوان برنامه های مختلف شستشو را به صورت دستی برای آن تعریف نمود. مراحل شستشوی خودرو در دستگاه کارواش مکانیزه به طور کامل توسط واحد PLC کنترل و اجرا می شوند. برخی از این برنامه ها مراحل پیش شستشو، فوم پاشی، تعداد مراحل آب کشی، دفعات رفت و آمد برس بر بدنه خودرو هستند.فوتوسل ها، برای تنظیم فاصله خشک کن با بدنه خودرو، سنسور های کنترل هوشمند فاصله و فشار برس بر بدنه و سیستم تغییر جهت چرخش برس ها به منظور جلوگیری از بروز صدمات در آینه ها و وارد شدن خسارت به بدنه خودرو در دستگاه کارواش اتوماتیک تعبیه شده که توسط سیستم کنترل منطقی برنامه ریزی و کنترل می گردند.

کارواش اتوماتیک

مزایای استفاده از کارواش اتوماتیک

از دستگاه کارواش مکانیزه میتوان در شستشوی خودرو های سبک و سنگین و در پایانه های اتوبوسرانی و تاکسی برای حفظ نظافت و تمیزی ظاهری خودرو ها بهره برد. این دستگاه مکانیزه با کاهش چشمگیر مصرف آب و در صورت تصفیه آب و استفاده مجدد از آب برای شستشوی خودرو میتوان این میزان صرفه جویی را چندین برابر افزایش داد. با به کار بردن دستگاه کارواش اتوماتیک برای شستشوی خودرو ها میتوانید به میزان زیادی در زمان و هزینه های شستشوی خودرو صرفه جویی نمایید. این دستگاه توسط یک کاربر قابل راه اندازی بوده و در طول روز میتواند تعداد زیادی خودرو را نظافت کرده و شستشو دهد.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *