دستگاه واترجت یا شوینده فشار قوی از تجهیزات کارآمد نظافت و شستشوی سطوح هموار، ناهموار، افقی و عمودی میباشد. این دستگاه با استفاده از فشار آب تمامی آلودگی های سرسخت و عمیق را شستشو داده و حذف میکند. دستگاه واترجت با توان بالا در شستشو و لایه برداری، به طور گسترده در عملیات نظافت خانگی، صنعتی و تجاری استفاده میشود. مانند دیگر تجهیزات مکانیزه با استفاده از تجهیزات جانبی، بهبود عملکرد و حداکثر توان دستگاه در عملیات نظافت کسب کرد.

اجزای اصلی دستگاه واترجت صنعتی

ورودی آب، پمپ فشار قوی، شلنگ فولاد بافت، لنس و نازل پاشش، بخش های اصلی و مهم دستگاه واترجت میباشند. فشار آب ورودی به دستگاه توسط پمپ افزایش یافته و در نهایت آب پر فشار با عبور از شلنگ فشار قوی، لنس و نازل بر روی سطح پاشش میشود. استفاده از لوازم جانبی مناسب در فرایند شستشو و نظافت با واترجت صنعتی نقش مهمی در ارتقا کیفیت نظافت دارد.

مزایای استفاده از تجهیزات جانبی

تجهیزات جانبی دستگاه واترجت شامل انواع لنس ها، نازل ها و شلنگ ها میباشند، هر کدام کارایی منحصر به فرد خود را دارند. تناسب تجهیزات با نوع عملیات شستشو، موجب افزایش راندمان کاری و بهره وری دستگاه میگردد. توجه به نوع و حجم آلاینده ها، جنس سطوح مورد نظر راهنمای مناسبی برای انتخاب تجهیزات جانبی بوده و سهولت و سرعت در فرایند شستشو را به همراه خواهد داشت. این تجهیزات با توجه به ساختار و ویژگی های خاص خود دسترسی کاربر به نقاط دشوار و دور از دسترس را فراهم میکند. از این رو کیفیت نظافت و شستشو را به میزان قابل توجه ایی افزایش میابد.

شلنگ فشار قوی

معرفی تجهیزات واترجت صنعتی
شلنگ واترجت صنعتی

شلنگ فشار قوی و رابط ها از جمله تجهیزات اصلی دستگاه واترجت صنعتی است. وظیفه انتقال، هدایت و پاشش پر فشار آب را بر روی سطوح هدف بر عهده شلنگ فشار قوی میباشد. با توجه به نقش مهم شلنگ ها در انتقال آب پر فشار، انتخاب شلنگ مناسب با فشار از اهمیت ویژه برخوردار است. با توجه به فشار بالای آب تولید شده در پمپ دستگاه، شلنگ های معمولی مقاومت لازم و کافی برای تحمل این فشار را ندارند. از این رو ساختار شلنگ های به کار رفته در دستگاه های واترجت کاملا با شلنگ های معمولی متفاوت میباشد.

ویژگی های شلنگ فشار قوی

شلنگ فشار قوی به منظور افزایش مقاومت در برابر فشار ناشی از آب، از مواد مقاوم تولید شده اند و مقاومت آنها توسط رشته های فولاد بافت تقویت شده است. از دیگر ویژگی های کاربردی این شلنگ ها می توان به وزن کم، کیفیت بالای ساخت و همچنین انعطاف پذیری بالای آنها اشاره نمود. عدم پیچ و تاب غیر عادی در هنگام کار با این شلنگ موجب سهولت در کار با دستگاه می گردد.

از آنجایی که دستگاه های واترجت صنعتی در دو نوع دستگاه های واترجت صنعتی آب سرد و آب گرم تولید می شوند، تجهیزات به کار رفته در آنها نیز باید، در برابر شرایط کاری مقاوم بوده و توانایی عبور آب با حرارت بالا را داشته باشند. از این رو توجه به نوع دستگاه و سازگاری تجهیزات به کار گرفته شده نقش موثری در بهره وری دستگاه دارد. علاوه بر این رابط ها و سری های به کار رفته همراه با شلنگ فشار قوی نیز به منظور افزایش عمر مفید و جلوگیری از خوردگی ناشی از مجاورت با آب، از مواد مقاوم ساخته شده اند.

لنس و تفنگی

لنس و تفنگی دو جزء اصلی در دستگاه واترجت صنعتی هستند که وظیفه انتقال آب پر فشار از شلنگ فشار قوی به نازل پاشش را بر عهده دارند. این تجهیزات در تماس مستقیم و مستمر با آب و در برخی موارد در تماس با مواد شوینده قرار دارند، به منظور افزایش عمر مفید، از مواد مقاوم و ضد خوردگی ساخته شده اند.

تفنگی

معرفی تجهیزات واترجت صنعتی
تفنگی واترجت صنعتی

تفنگی دستگاه واترجت، کنترل کننده جریان آب پر فشار می باشد. ماشه تفنگی با باز نمودن دریچه داخلی موجب برقراری جریان آب شده و رها نمودن آن با بستن دریچه، پاشش آب را متوقف می نماید. در چنین حالتی پمپ دستگاه فعال بوده اما پاشش آب متوقف می شود. در این شرایط وجود سیستم های محافظی چون سیستم قطع کن خودکار در واترجت صنعتی با ایجاد جریان فرعی در پمپ و یا خاموش نمودن کامل دستگاه مانع از بروز آسیب در پمپ و استهلاک دستگاه میشوند. عملکرد روان ماشه تفنگی، ساختار ارگونومیک و وزن سبک آن نقش بسزایی در کاهش خستگی کاربر در حین انجام عملیات نظافت ایفا نموده و افزایش راندمان کاری را به همراه دارد.

لنس

لنس هم از جمله تجهیزات یدکی در دستگاه های واترجت صنعتی بوده و نگهداری صحیح از آنها موجب افزایش عمر مفید شان میگردد. تفنگی با اتصال به لنس های متنوع دسترسی و شستشوی نقاط دور از دسترس را برای کاربر فراهم می نماید. تفنگی دستگاه واترجت در سه مدل کوتاه، بلند و همراه با لنس ثابت ارائه می شود. استفاده از تفنگی بلند به همراه لنس در مقایسه با تفنگی کوتاه، موجب افزایش دسترسی کاربر به نقاط دشوار شده و عملیات نظافت و شستشوی این بخش ها را تسهیل مینماید. تفنگی همراه با لنس ثابت اغلب برای دستگاه های کارواش سیار آب گرم استفاده میشود. در انتخاب تفنگی مناسب برای واترجت صنعتی توجه به میزان دبی و فشار قابل تحمل و تطابق آن با میزان فشار و دبی دستگاه واترجت اهمیت دارد.

نازل

نازل یکی از اجزای اصلی دستگاه واترجت است که با اتصال به تفنگی دستگاه واترجت، نقش مهمی در نتیجه نظافت ایفا مینماید. استفاده از نازل مناسب با نوع عملیات نظافت با پاشش یا مکش ماسه، آب و مواد شوینده نقش مهمی در کیفیت و سرعت عملیات نظافت دارد. نازل های شستشو در فرایندهای متنوعی چون پاشش آب، پاشش مواد شوینده، پاشش ماسه و یا مکش به کار میروند.

ویژگی های نازل شستشو

نکته بسیار مهم در مورد نازل های شستشو میزان استحکام آنها در شرایط سخت کاری است. استحکام یک نازل با نوع طراحی، آلیاژ و مواد بکار رفته در ساخت آن مرتبط میباشد. توجه به میزان دبی و فشار عملیاتی دستگاه هنگام انتخاب نازل شستشو نقش مهمی در سرعت و کیفیت شستشو دارد. تناسب شماره و نوع نازل با دستگاه واترجت مانع از کاهش سرعت و فشار عملیاتی میشود. این تناسب علاوه بر ارتقا کیفیت شستشو و نظافت، مانع از استهلاک دستگاه میگردد. نازل های شستشو بر اساس نوع عملیات نظافت میتوانند دارای چندین خروجی باشند.

انواع نازل های شستشو

نازل واترجت صنعتی
نازل واترجت صنعتی

به منظور تامین نیازهای نظافتی، نازل های شستشو در مدل های متنوع و متناسب با نوع عملیات نظافت تولید میشوند. نازل سندبلاست، لوله باز کن، دوار، تیغه ایی، چند حالته، نازل لجن کش و نازل پاشش مواد شوینده از جمله نازل های کاربردی در دستگاه واترجت میباشند. این نازل ها به منظور تطابق با نوع عملیات نظافت، دارای ویژگی ها و ساختار منحصر به فرد میباشند که موجب افزایش توان دستگاه در عملیات نظافت میگردد. برای مثال نازل سندبلاست امکان پاشش آب همراه با ماسه را به منظور افزایش سرعت عملیات لایه برداری برای کاربر فراهم مینماید. یا نازل لوله باز کن به واسطه طراحی منحصر به فرد خود امکان شستشو و حذف گل و لای رسوب کرده در داخل لوله را برای کاربر فراهم مینماید.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *