واترجت صنعتی یکی از ابزار های قدرتمند مکانیزه است که با استفاده از پاشش آب با فشار بالا میتواند انواع آلودگی های سرسخت را از انواع سطوح جدا کند. توانایی بالای این دستگاه در شستشو سطوح با آب و آسان بودن کار با آن، موجب شده افراد زیادی این دستگاه را به شکلی قابل توجه، چه در نظافت های صنعتی و چه در موارد خانگی مورد استفاده قرار دهند. این دستگاه صرف کاربری نظافتی نداشته و با توجه به تنوع در قدرت و فشار آب، در عملیات صنعتی مختلفی از جمله سند بلاست، تخریب بتن، برش مواد، زنگ بری، جرم زدایی و بسیاری موارد دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه در رده های مختلف خانگی، تجاری و صنعتی تولید و استفاده میشود.

ساختار و نحوه کار دستگاه واترجت صنعتی

مهمترین و اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده شوینده فشار قوی پمپ فشار قوی، موتور محرک، شلنگ فشار قوی، تفنگی، لنس و نازل هستند. اساس کار واترجت صنعتی به عملکرد پمپ فشار قوی بکار رفته در آن برمیگردد. این بخش توسط موتور محرک به حرکت در آمده و آب ورودی با فشار معمولی را به آب فشار وقی تبدیل میکند. پمپ های استفاده شده در واترجت ها از نوع پلانجری هستند. جنس و کیفیت ساخت اجزای پمپ تاثیر بسیاری در عملکرد و طول عمر دستگاه شوینده فشار قوی دارد.

آب از طریق شلنگ به تفنگی انتقال پیدا میکند. این شلنگ توانایی تحمل فشار های بسیار بالای آب را دارد. با فشردن ماشه تفنگی آب وارد لنس و سپس از طریق نازل خارج میشود. رها کردن زبانه تفنگی منجر به قطع جریان آب میشود. تفنگی قطع و وصل شدن جریان آب بدون نیاز به خاموش و روشن کردن دستگاه واترجت صنعتی کنترل میکند. لنس لوله باریک و مقاوم در برابر فشار و خوردگی است که رابط بین نازل و تفنگی بوده و به کاربر امکان میدهد تا فاصله خود را از سطح تحت پاشش حفظ کند.

نازل آخرین بخش دستگاه واترجت صنعتی است که نحوه و میزان آب خارج شده را معین میکند. تنوع نازل ها باعث میشود متناسب با نوع عملیات مورد نظر طرح پاشش مورد نیاز به سطح امکان پذیر شود.

اجزای تشکیل دهنده شوینده فشار قوی
اجزای تشکیل دهنده واترجت صنعتی

تقسیم بندی شوینده های فشار قوی

واترجت صنعتی با توجه به تنوع بکارگیری در صنایع، میزان فشار و دبی آب مشخصی نیاز دارند. عدم تناسب بین فشار و دبی آب خروجی، موجب انجام نگرفتن درست عملیات، یا کاهش سرعت فرایند و یا در نقطه مقابل آن موجب تخریب و آسیب دیدن سطح شود. در برخی موارد بدون استفاده از آب با حرارت بالا انجام عملیات امکان پذیر نیست. بنابراین با توجه به کاربرد های مختلف شوینده های فشار قوی در دسته بندی های مختلفی قرار میگیرند که به آنها اشاره میکنیم

دسته بندی واترجت صنعتی از نظر میزان فشار

واترجت ها از نظر فشار کاری به سه دسته نیمه فشار قوی، فشار قوی و فوق فشار قوی تقسیم میشوند.

واترجت نمیه فشار قوی

این دسته از واترجت ها در رده  شوینده های فشار قوی خانگی محسوب میشوند. فشار آب در آنها کمتر از 250 بار میباشد. عملیاتی نظیر شستشوی خودرو، شستشوی پارکینگ و محوطه، شستشوی نما و ماشین آلات با استفاده از واترجت های نیمه فشار قوی انجام میگیرند.

واترجت صنعتی فشار قوی

واترجت های این رده دارای فشار کار بین 250 تا 1000 بار میباشند. این دسته واترجت صنعتی نیز نامیده میشوند. فعالیت هایی نظیر سند بلاست، زنگ بری و از این قبیل، با استفاده از این واترجت های فشار قوی صورت میگیرد.

واترجت فوق فشار قوی صنعتی

دسته آخر واترجت ها، واترجت های فوق فشار قوی هستند. در این دسته آب با فشار بسیار بالا تا 3000 بار تولید میشود. از این نوع واترجت صنعتی به منظور عملیات تخریب بتن و لایه برداری های عمیق استفاده میشود. تنظیم فشار آب خروجی در واترجت های صنعتی با استفاده از شیر قابل تنظیم صورت میگیرد. باید توجه داشته باشید که خرید یک دستگاه با فشار حداکثری، برای انجام  عملیات شستشو با فشار بسیار پایین، به صرفه نیست. زیرا با افزایش میزان فشار آب خروجی در دستگاه های فشار قوی و فوق فشار قوی، قیمت آنها نیز افزایش پیدا میکند.

"کاربرد

دسته بندی واترجت صنعتی از نظر نوع منبع تغذیه

به منظور تنوع کاربری هر چه بیشتر دستگاه های واترجت صنعتی و امکان استفاده از آن ها در محیط های گوناگون، در طراحی و تولید آن از موتورهای متحرک متفاوت استفاده میشود. واترجت از لحاظ نوع منبع تغذیه به سه گروه الکتریکی (تک فاز یا سه فاز)، بنزینی یا دیزلی تقسیم میگردند.

موتور الکتریکی

واترجت های نیمه فشار قوی که معمولا در محیط های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرند، غالبا دارای موتور الکتریکی هستند. عدم ایجاد آلودگی، هزینه خرید و سرویس و تعمیر پایین تر، ساختار ساده تر و وزن کم واترجت صنعتی الکتریکی آن را به گزینه ای مناسب برای استفاده در محیط های مسکونی و نیمه صنعتی تبدیل کرده است.

موتور بنزینی یا دیزلی

در صورت عدم دسترسی به منبع برق، می توان از واترجت های دارای موتور بنزینی یا دیزلی استفاده نمود. این دستگاه های صنعتی قدرتمند برای کاربرد در شرایط سخت و سنگین صنعتی ایده آل هستند. با توجه به استفاده از موتورهای احتراقی در آنها، استفاده از این نوع واتر جت در فضاهای بسته یا فاقد سیستم تهویه مناسب توصیه نمی‌شود. این دسته از واترجت صنعتی به دلیل داشتن سطح صدای بالاتر در مقایسه با مدل های الکتریکی، بهتر است در محیط های مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار نگیرند.

تقسیم بندی شوینده فشار قوی از نظر دمای آب خروجی

واترجت صنعتی از نظر دمای آب خروجی به دو دسته دستگاه های واترجت صنعتی آب سرد و گرم تقسیم می شود. اگرچه اکثر شوینده های فشار قوی از نوع واترجت صنعتی آب سرد هستند، اما به منظور شستشوی آلودگی های روغنی، ضد عفونی کردن محیط و بطور کلی عملیات نیازمند کاربرد آب دارای درجه حرارت بالا، از مدل های واترجت صنعتی آب گرم، با قابلیت افزایش درجه حرارت آب ورودی تولید میشوند. این دستگاه دارای یک واحد گرم کن برای افزایش دمای آب میباشد. گرم کن بکار رفته در واترجت صنعتی آب گرم می تواند از نوع دیزلی یا برقی باشد. بعضی از مدل های واترجت صنعتی آب سرد دارای قابلیت تجهیز به گرم کن خارجی هستند. بدین ترتیب می توان از این نوع دستگاه علاوه بر کاربردهای معمول، در عملیات نیازمند به آب گرم نیز استفاده نمود.

تقسیم بندی از نظر جابجایی پذیری

به منظور افزایش سهولت حمل و جابجایی اکثر واترجت ها، چرخ دار تولید شده و بسته به ابعاد خود با دو یا چهار چرخ تولید میشوند. این واترجت صنعتی دارای قدرت مانور بالایی می باشند، با این حال جابجایی مداوم دستگاه ممکن است موجب افزایش استهلاک و آسیب دیدگی آن شود. بنابراین در برخی جاها از سیستم های مرکزی و مدل های دارای ساختار ثابت استفاده می شود. بدین ترتیب می توان بیان کرد که دستگاه های واترجت صنعتی از لحاظ نوع جابجایی به دو گروه متحرک یا پرتابل و ثابت طبقه بندی می شوند.

مدل های متفاوت واتر جت موجود در بازار، علاوه بر تفاوت های اصلی ذکر شده ممکن است در پاره ای امکانات نیز با هم متفاوت باشند. برای مثال تمامی دستگاه های واترجت صنعتی دارای قابلیت پاشش مواد شوینده نیستند. همچنین واترجت صنعتی های دارای این ویژگی می توانند ماده شوینده را تحت فشار پایین یا بالا پاشش نمایند. همچنین تنها برخی از دستگاه های واترجت صنعتی مجهز به مخزن آب می باشند. این مخزن غالبا ظرفیت محدودی داشته و اضافه نمودن آن به دستگاه برای تنظیم نوسانات فشار آب ورودی می باشد.

مزایای استفاده از تجهیزات نظافت مکانیزه

مزایای استفاده از واترجت صنعتی

قدرت تمیزکنندگی بالا

شوینده فشار قوی یک ابزار کارآمد و ایمن بوده و کاربر با اطمینان و ایمنی کامل می تواند دستگاه را به کار گیرد؛ علاوه بر این رده های گوناگون دستگاه های واترجت یا کارواش صنعتی آلودگی، جرم، رسوبات و … را از میان بر می دارند بدون آن که کوچک ترین آسیبی به سطح اصلی وارد شود. ابداع این طیف از دستگاه های نظافت صنعتی فعالیت های سخت و دشوار لایه برداری، جرم بری، رسوب زدایی، زنگ بری، حذف رنگ های پوسیده، حذف آلودگی های چرب و روغنی و بسیاری دیگر از فرآیندهای نظافتی را به میزان قابل توجهی سهولت و سرعت بخشیده و نتیجه ای با کیفیت و بی نظیر بر جای می گذارد.

کاهش هزینه‌ها

دستگاه واترجت صنعتی در مقایسه با شیوه های سنتی نظافت مانند شستشو با شلنگ و فشار معمولی آب، حجم کمتری از آب را برای شستشو استفاده کرده و موجب صرفه جویی در مصرف آب می گردند. علاوه بر این فشار تولید شده توسط این دستگاه ها بدون نیاز به مواد شوینده توانایی لازم و کافی برای نظافت و از بین بردن آلودگی ها را دارد. از این رو دستگاه سازگار با محیط زیست است. از سوی دیگر سرعت نظافت با دستگاه شوینده فشار قوی بسیار بالاتر از شیوه های سنتی بوده و تعداد کمتری نیروی خدماتی نیاز دارد. کاهش در تعداد نیروی خدماتی از یک سو و کاهش در مصرف آب، مواد شوینده  و زمان لازم برای انجام نظافت از سوی دیگر، موجب کاهش چشم گیر هزینه ها و افزایش سود و بهره وری کسب و کار میگردد.

ارتقای کیفیت نظافت با استفاده از دستگاه واترجت صنعتی

امکان تنظیم فشار در دستگاه های شوینده فشار قوی مناسب با نوع آلاینده ها و جنس سطوح نظافتی، در کنار ارائه نظافتی موثر و با کیفیت، مانع از بروز آسیب در سطوح نظافتی میگردد. امکان شستشوی نقاطی که محدودیت دسترسی دارند و قابلیت شستشوی انواع سطوح هموار و ناهموار مقاوم در برابر آب به دلیل انعطاف پذیری بالای دستگاه باعث افزایش کیفیت نظافت در استفاده از واترجت صنعتی است.

انواع نازل واترجت

انواع نازل واترجت صنعتی

دستگاه های واترجت صنعتی دارای قابلیت تجهیز شدن به نازل های گوناگونی هستند که امکان انجام فرایند های متنوعی را فراهم می آورد. نازل تخت، برای شستشوهای سطوح مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و یکی رایج ترین انواع نازل می باشد. نازل دوار، که برای از بین بردن آلودگی های سخت تر به کار می رود. نازل سوزنی، نازل خاصی است که برای انجام عملیات سنگین تر مانند برش دادن، تخریب بتن و … به کار گرفته می شود. دستگاه های واترجت صنعتی دارای قابلیت تجهیز شدن به نازل زمین شوی هستند که به منظور از بین بردن آلودگی های عمیق و تثبیت شده بر روی سطح زمین مورد استفاده قرار می گیرند.

تمامی نازل های ذکر شده در محیط های گوناگون با کاربری های مختلف، کاربرد فراوان داشته و مزیت های منحصر به فردی ارائه می دهند. از سوی دیگر استفاده از لنس ها و نازل های متنوع در دستگاه های شوینده فشار قوی یا واترجت صنعتی ، امکان دسترسی و نظافت نقاط دور از دسترس را به راحتی برای کاربر فراهم نموده و موجب ارتقا کیفیت نظافت در مقایسه با شیوه های سنتی می شود.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *