جاروبرقی صنعتی یا مکنده دستگاه نظافتی است که با ایجاد خلأ یا فشار منفی نسبی توسط یک پمپ مواد و آلودگی های محیط را به داخل مخزن مکنده می کشاند. جاروبرقی صنعتی یک وسیله مناسب و کارآمد با کاربردهای متفاوت می باشد. نظافت، جمع آوری انواع آلودگی های سخت و توده ای، غبار گیری و انتقال مواد از جمله کاربری های این دستگاه میباشد. تمامی دستگاه های جاروبرقی در رده های مختلف دارای دو مؤلفه اصلی قدرت و سرعت مکش هستند. هر چه میزان قدرت مکش بیشتر باشد توانایی مکش مواد سنگین با چگالی بالا بیشتر می شود. هم چنین افزایش سرعت مکش توانایی مکنده را در جمع آوری ذرات سبک و غبار گیری بیشتر می کند و عملیات نظافت سرعت می یابد. قدرت و سرعت مکش در هر رده جارو برقی متفاوت است و متناسب با نوع کاربرد دستگاه، موتور و پمپ مناسب بر روی جارو قرار میگیرد.

مزایای استفاده از مکنده صنعتی چیست

با طراحی و ساخت انواع گوناگون جاروبرقی صنعتی و نیمه صنعتی بسیاری از فرآیندهای نظافتی و انتقال مواد آسانتر گردیده. این تجهیزات پیشرفته چنین فعالیت هایی را با کیفیت خیره کننده، سرعت بالا و ایمنی فوق العاده انجام میدهند. مکنده ها قابلیت مکش هم زمان مواد جامد و مایع را دارند. برخی از انواع آن می توانند این مواد را از یکدیگر جدا سازی کرده یا ضایعات تولید را به چرخه مصرف برگرداند. جاروبرقی صنعتی نسبت به سیستم های نظافتی مشابه و یا روش های سنتی مزایای بی شماری دارد. جمع آوری کامل مواد، حذف کامل گرد و خاک و ذرات و غبار، مواد سمی و اشتعال زا و جلوگیری از بازگشت آن ها به محیط، حفظ ایمنی اپراتور و دیگر کارکنان، افزایش قابل توجه سرعت عملیات، بازیابی مواد از دست رفته در طول انجام فعالیت های صنعتی و تولیدی از مزایای این دستگاه میباشد.

معرفی جاروبرقی صنعتی

اجزای تشکیل دهنده جاروبرقی صنعتی

انواع دستگاه های جارو برقی از چند بخش مهم تشکیل شده اند که در کیفیت و کارایی آن تاثیر دارد. پمپ، موتور و فیلتر از اصلی ترین بخش های یک جاروبرقی هستند.

پمپ مکش

پمپ های به کار رفته در جاروبرقی صنعتی می تواند سانتریفیوژال، ساید چنل و ونتوری باشند.

سانتریفیوژال

دسته ای از پمپ های مکش هستند که در آن ها نیروی گریز از مرکز موجب مکش هوا می گردد. در اثر چرخش پمپ سانتریفیوژال، هوای بخش مرکزی به دلیل نیروی گریز از مرکز به اطراف فرستاده می شود. در نتیجه در مرکز پمپ یک خلا نسبی ایجاد می شود که موجب مکش مواد از بیرون به داخل آن می گردد. پمپ سانتریفیوژال تقویت شده به دلیل طراحی منحصر به فرد دارای توانایی بالاتر برای مکش قوی تر هوا در مقیاسی بیشتر می باشد.

ساید چنل

در پمپ های ساید چنل چرخش پره های پمپ موجب انتقال هوا از طریق کانال هوایی به بیرون می گردد. در این پمپ ها هرچه دقت ساخت بالاتر باشد توانایی ایجاد خلا در آن افزایش می یابد. از این پمپ ها در دستگاه های جاروبرقی صنعتی دائم کار استفاده میشود و قادر است خلا با درصد بالا تولید کنند.

ونتوری

در پمپ ونتوری هوای فشرده وارد پمپ شده، از داخل کانال ونتوری عبور میکند و از سمت دیگر خارج میگردد. به علت طراحی یک انشعاب در کانال ونتوری به سمت مخزن مکنده، سرعت بالای هوای فشرده و طراحی دقیق پمپ، در محل کانال یک خلا نسبی ایجاد می گردد که موجب مکش هوا از داخل مخزن به بیرون می شود. پمپ ونتوری مخصوص مکنده های هواکار است. هنگامی که امکان استفاده از جاروبرقی در محیط وجود نداشته باشد، می توان از مکنده های هواکار دارای پمپ ونتوری بهره گرفت.

موتور

موتور به عنوان سیستم محرک پمپ مکش در مکنده ها مورد استفاده قرار میگیرد. موتورها در انواع متفاوت عرضه می شوند و دارای توانایی های کاری و کاربرد مختلف هستند. موتور کلکتوری و توربینی از انواع موتور های به کار رفته در جاروبرقی صنعتی می باشد.

موتور کلکتوری

در طراحی این موتور به منظور انتقال انرژی الکتریکی بین روتور و منبع خارجی، از زغال استفاده می گردد. به دلیل سایش مداوم صفحات زغال و افزایش دمای حاصل از این سایش، استفاده از این موتورها به صورت دائم کار امکان پذیر نیست. در مدل های تقویت شده موتور از قدرت بالاتری برخوردار است.

توربینی

موتور توربینی به جای استفاده از زغال به منظور انتقال نیرو از بیرون به روتور، از القای الکترومغناطیسی استفاده میکند. در نتیجه این موتورها علاوه بر توان و سرعت کاری بالاتر، دارای توانایی کارکرد مداوم میباشند. زیرا قطعات سایشی ندارند و از استهلاک و تولید گرما به دور هستند.

انواع فیلتر ها در جاروبرق صنعتی

اساس کار جاروبرقی بر جمع آوری آلاینده های آلوده میباشد. به همین دلیل برای عدم بازگشت دوباره این آلاینده ها به محیط باید از فیلتر استفاده کرد. در جاروبرقی های با کیفیت از کمپانی های معتبر، از فیلتر های پاکتی، کیسه ای، کارتریجی و ستاره ای استفاده میشود.

پاکتی

ساده ترین نوع فیلتر، پاکت جاروبرقی صنعتی است. مواد مورد مکش در داخل پاکت جمع شده و سپس هوا از منافذ آن عبور کرده و مواد در داخل پاکت باقی می مانند.

کیسه ای

فیلتر های کیسه ای دسته ای از فیلترها هستند که به صورت یک کیسه بزرگ دارای منافذ به منظور عبور هوا طراحی شده اند. این نوع از فیلتر بر روی جاروهای تجاری و برخی گونه های آب و خاک نصب میشوند و در جاروهای صنعتی کاربردی ندارند.

کارتریجی

به منظور بالا بردن مساحت فیلتر و عدم افزایش ابعاد آن، فیلترها را در ساختارهایی مشابه با ساختار کارتریج طراحی می کنند. توانایی و کیفیت فیلتراسیون مواد در این رده از فیلترها نسبت به فیلترهای معمول بالاتر می باشد. از این نوع فیلتر اغلب به عنوان فیلتر ایمنی استفاده می شود و در برخی مدل ها به عنوان فیلتر اصلی نیز کاربرد دارد.

ستاره ای

فیلترهای ستاره ای دسته ای از فیلتر ها هستند که با توجه به طراحی ساختار منسجم در آن ها، از مساحت فیلتراسیون بالا برخوردار می باشند. فیلترهای ستاره ای به عنوان متداول ترین نوع فیلترهای مورد استفاده در جاروبرقی صنعتی شناخته می شوند.

فیلترها از نظر سطح فیلتراسیون به دسته های متعدد تقسیم می گردند. هرکدام از این فیلتر ها به منظور جمع آوری رده بخصوصی از مواد عرضه میشوند. این رده بندی عبارتند از فیلترهای طبقه بندی نشده، کلاس L، کلاس M و کلاس H یا هپا.

معرفی جاروبرقی صنعتی

انواع جاروبرقی صنعتی چیست

به وجود آمدن آلودگی ها در محیط های مختلف اجتناب ناپذیر است. جارو برقی های صنعتی را می توان در مدل های متنوعی یافت به صورتی که متناسب با شرایط محیطی عمل می کنند. برخی از این دستگاه های عبارت اند از:

جاروبرقی خانگی

این دسته از جاروها که در منازل به کار می روند دارای موتور کلکتوری، پمپ سانتریفیوژال و کیسه برای جمع آوری آلودگی ها هستند. این دستگاه آلودگی های سبک خانگی را به خوبی جمع آوری نموده و محیط خانه را تمیز می کند. برخی از این جاروبرقی ها قابلیت مکش آب و خاک را دارند.

جاروبرقی تجاری

جاروبرقی تجاری در محیط هایی به نسبت بزرگ تر و با آلودگی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. این مکنده ها دارای قابلیت مکش هم زمان مایعات و جامدات بوده و مجهز به مخزنی با گنجایش بالاتر هستند. جاروی تجاری میتواند مجتمع های تجاری، فروشگاه ها، بیمارستان ها، مراکز درمانی و مراکز آموزشی به کار‌ گرفته شود. با برخورداری از قدرت مناسب، این دستگاه توانایی جمع آوری آلودگی ها را از محیط فراهم میکند.

جاروبرقی نیمه صنعتی

دستگاه جاروبرقی نیمه صنعتی از مکنده های تجاری قدرتمندتر است و در کارگاه ها و کارخانجات به کار گرفته می شود. جارو برقی نیمه صنعتی با قابلیت مکش جامدات و مایعات، دو یا سه موتور دارد. هر یک از آن ها به طور جداگانه خاموش و یا روشن میشوند. به این ترتیب بر میزان کارایی و طول عمر جارو افزوده می شود.

جاروبرقی صنعتی

جاروبرقی صنعتی از قدرت بسیار بالایی برخوردار بوده و به دلیل داشتن موتور توربینی و پمپ ساید چنل قابلیت کارکرد پیوسته و دائمی دارند. یک مکنده صنعتی میتواند مواد مایع و جامد سنگین، با چگالی بالا را مکش کند و در مخزن جای دهد. این دستگاه ها قادرند مواد سمی، اسیدی و خورنده را جمع آوری و از انتشار دوباره آن ها در محیط جلوگیری کند. مکنده صنعتی در مدل های بسیار متنوعی ارائه شده اند تا امکان جمع آوری، انتقال مواد و حذف انواع آلودگی های صنعتی و سخت فراهم گردد. جاروهای صنعتی به فیلترهای کارآمد و قدرتمندی مجهز هستند. ذرات بسیار ریز و کوچک را در خود نگه داشته و از ورود آن ها به مکنده و هم چنین بازگشت به محیط ممانعت می کند.

جارو برقی صنعتی تخصصی

از مکنده های صنعتی تخصصی می توان به غبارگیرها، مکنده های جداسازی مواد جامد و مایع، جاروبرقی صنایع داروسازی، جارو برقی تخصصی مکش الیاف و رشته های نخی در صنایع نساجی و جاروبرقی های ضد انفجار اشاره نمود که دارای طراحی اختصاصی هستند.

جاروبرقی صنعتی کارهای سنگین

در برخی از مراکز صنعتی جهت آلودگی های ایجاد شده و ضایعات به وجود آمده در هنگام فرآیند تولید به مکنده های صنعتی قوی تری نیاز است تا مواد سنگین و چگال را به صورت پیوسته جمع آوری کند. از همین رو دستگاه های فوق العاده پر قدرت جاروبرقی صنعتی سخت کار طراحی و ساخته شد. به این ترتیب امکان انجام هر گونه فعالیت نظافتی در شرایط سخت کاری فراهم گردید. جاروبرقی صنعتی سنگین کار علاوه بر بهره مندی از واحد فیلتراسیون قدرتمند مجهز به فناوری سایکلون هستند. فناوری سایکلون موجب جدا سازی ذرات سبک از هوا شده و پیش از آن که با فیلتر تماس پیدا کنند، به طور مستقیم وارد مخزن می شوند. در نتیجه آن میزان بازدهی و طول عمر فیلتر افزایش می یابد.

مکنده صنعتی هواکار

جاروهای هواکار برای عمل کردن نیازی به برق ندارند. از آنها جهت نظافت و جمع آوری مواد در محیط هایی با دسترسی کم به جریان برق، یا محدودیت استفاده از برق به کار می روند. مکنده هواکار از طریق دریافت هوای فشرده مرکزی یا سیار تغذیه می گردد. دارای پمپ مکش ونتوری است که مسیری مستقیم برای ورود و خروج دارد. در این مسیر یک ورودی دیگر برای مکش هوای فشرده تعبیه گردیده و سبب مکش مواد می شود. برخی از انواع مکنده هواکار دارای گواهی نامه ATEX و ضد انفجار می باشند که برای نظافت محیط های دارای مواد اشتعال زا و یا جمع آوری مواد جامد و مایع انفجاری طراحی و ساخته شده اند.

مکنده صنعتی کامیونی

این سری از مکنده ها قدرت مکش فوق العاده زیادی دارند که برای مکش و جمع آوری حجم عظیمی از مواد سخت و سنگین مورد استفاده قرار می گیرند. آنها جهت کارکرد در محیط های خشن و شرایط سخت و دشوار کاری مناسب هستند. کارخانه های سیمان و صنایع فولاد از جمله صنایعی هستند که مکنده کامیونی در آن ها کاربرد فراوان دارد.

مزیت های استفاده از انواع مکنده صنعتی چیست

جاروهای صنعتی مواد را به طور کامل جمع آوری نموده و مانع بازگشت گرد و خاک به محیط می شود. با جلوگیری از تجمع گرد و غبار و آلودگی، سبب حفظ ایمنی محیط کار و کاهش خطرات می گردد. با استفاده از جاروبرقی صنعتی زمان مورد نیاز برای انجام عملیات نظافت کاهش و متناسب با آن بازده کاری افزایش میابد. این تجهیزات قادر به مکش مواد سمی بوده و سلامت کارکنان و ایمنی محیط کار را حفظ میکنند. هم چنین با بکارگیری مکنده های صنعتی می توان میزان هدر رفت مواد ارزشمند را کاهش داد و مواد از دست رفته و قابل بازگشت را به چرخه تولید باز گرداند. در نتیجه هزینه های گزاف و خسارت های مالی از میان برداشته می شود.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *