شستشوی نمای ساختمان ها در بسیاری از موارد در محیط های تجاری و برخی واحد های مسکونی مشاهده میشود. اهمیت تمیز نگه داشتن نمای ساختمان و شستشوی منظم آن بیشتر به دلیل حفظ سلامت آن می باشد. با شستشوی نمای ساختمان شما میتوانید از داشتن ظاهری زیبا برای ساختمان مجموعه تجاری، ادرای و یا حتی منزل مسکونی خود بهره مند شوید. نظافت نمای ساختمان همچنین میتواند از باقیماندن ذرات آلوده بر نمای آن پیشگیری نموده و از تجمع آلودگی و افزایش احتمال فرسودگی آن بکاهد.

به موجب شرایط متعدد آب و هوایی نمای ساختمان میتواند به آلودگی های  مختلف دچار گردد. به جای ماندن این آلودگی ها بر سطح نما، جلوه بصری ساختمان را تحت تاثیر میگذارد. از این رو به منظور حفظ زیبایی، اقدام به شستشوی نما می شود. شستشوی نمای ساختمان با روش های معمولی به دلیل نیاز به فعالیت در ارتفاع میتواند با دشواری های زیادی مواجه باشد. استفاده از تجهیزات و دستگاه های مکنیزه نظافت میتواند به میزان زیادی در کاهش این آلودگی ها موثر بوده و فرایند نظافت و شستشوی نمای ساختمان را سهولت بخشد.

امروزه با بکار گیری شیوه های نوین نماشویی و استفاده از تجهیزات پیشرفته، جهت بهینه سازی فرایند شستشوی نمای ساختمان، این امر به سادگی و با هزینه های بسیار کمی قابل انجام خواهد بود. استفاده از انواع دستگاه های نماشوی مکانیزه از شیوه های سرعت بخشیدن به فرایند نظافت نمای ساختمان ها و محیط های تجاری و صنایع می باشد.

عوامل اصلی آلودگی نمای ساختمان و اهمیت نماشویی

نماشویی و استفاده از نماشویبی تردید حفظ کیفیت و درخشش اولیه نمای ساختمان به واسطه مجاورت و تماس مستقیم این سطوح با فضای بیرون بسیار دشوار می باشد. نشست ذرات معلقی چون دوده و سرب، فضولات پرندگان، بقایای حشرات و نزولات جوی از جمله عمده ترین عوامل آلوده کننده نمای ساختمان می باشند. مسلم است که ماندگاری بلند مدت این آلاینده ها بر روی این سطوح که اغلب خاصیت اسیدی و خورنده دارند همراه با تابش مستقیم خورشید نه تنها چسبندگی آن ها را دو چندان می کند بلکه می تواند خسارات جبران ناپذیر و پر هزینه ای را بر دوش صاحبان و مدیران ساختمان ها تحمیل نماید. از این رو نظافت و نماشویی ساختمان امری ضروری می باشد که نقش مهمی در افزایش بهره وری و سود آوری ایفا می نماید.

انواع تجهیزات نظافت و شستشوی نمای ساختمان

استفاده از شیوه های دستی و سنتی در نماشویی ، دارای مشکلات زیادی از قبیل کیفیت پایین شستشو، زمان بر بودن، نیاز به تعداد زیاد نیروی خدماتی، عدم ایمنی برای کاربر و هزینه های بالا می باشد، در حالی که استفاده از دستگاه های مکانیزه و شیوه های نوین می تواند تمامی مشکلات موجود در روش های سنتی را برطرف نمایند. از این رو بسیاری از مدیران و صاحبان ساختمان ها تمایل زیادی برای استفاده از این شیوه ها در نماشویی ساختمان ها دارند. دو شیوه متداول که اغلب برای شست و شو و نظافت نمای ساختمان به کار می روند عبارتند از دستگاه های واترجت و دستگاه های نماشوی .

دستگاه ها و تجهیزات مکانیزه نظافت با تنوع گسترده ای در اختیار افراد و صاحبان مجموعه های اداری، تجاری و صنایع قرار دارند. از جمله تجهیزات نظافت مکانیزه مورد استفاده در راستای شستشوی نمای مجموعه های مختلف میتوان به دستگاه نماشوی و کارواش صنعتی یا واتر جت صنعتی اشاره داشت. این تجهیزات از رایج ترین و کارآمد ترین لوازم شستشوی نمای ساختمان ها و مجموعه ها می باشند.

در این مقاله به کاربرد هر یک از این تجهیزات مکانیزه در شستشوی نمای ساختمان ها و مجموعه های اداری و صنعتی می پردازیم.

دستگاه نماشوی صنعتی

دستگاه نماشوی صنعتی یکی از تخصصی ترین تجهیزات مکانیزه جهت حفظ نظافت نمای ساختمان ها و شستشوی بهینه آنها با حداقل میزان انرژی و هزینه می باشد. این دستگاه با قابلیت تغییر طول نازل، میتواند نمای ساختمان هایی تا ارتفاع 20 متر را به راحتی شستشو داده و نظافت نماید. دستگاه نماشوی صنعتی از بخش های مختلفی تشکیل شده که هر یک از آنها نقش مهمی در ارتقا کارایی دستگاه ایفا میکنند. این دستگاه با توانایی ارسال آب به ارتفاع بالا، نیاز نصب داربست برای شستشوی نمای ساختمان را برطرف نموده و در کاهش هزینهای نظافت دیوار ها، پنجره ها و نمای شیشه ای در ساختمان به میزان زیادی موثر می باشد.

بخش های اصلی تشکیل دهنده دستگاه نماشوی

دستگاه نماشوی از سه بخش اصلی سیستم فیلتراسیون، لنس و برس تشکیل شده است. هر یک از این بخش ها در دستگاه نماشوی نقش اساسی داشته و عملکرد بهینه دستگاه را تضمین می نمایند. نحوه کار دستگاه به گونه ای است که ابتدا آب با ورود به سیستم فیلتراسیون در این دستگاه، از میان ذرات رزین در این سیستم عبور کرده و به حالت خالص در می آید. سپس با هدایت به سمت لنس دستگاه از جنس کربن و یا آلومینیوم با داشتن اتصالات از نوع تلسکوپی و یا کوپلی به ارتفاع مورد نظر کاربر انتقال می یابد. در آخر برس به کار رفته در دستگاه نماشوی جهت حذف بهینه آلودگی ها از سطح نما مورد استفاده قرار می گیرد. آب خالص از مخزن فیلتراسیون مستقیما از طریق شلنگ و لنس بر روی برس ها پاشش می شوند.

مزایای کاربرد نماشوی در شستشوی نمای ساختمان

دستگاه نماشوی با استفاده از آب تصفیه شده نقش مهمی در افزایش کیفیت نظافت نمای ساختمان خواهد داشت. آب تصفیه شده از توان پاک کنندگی بالایی برخوردار است و در صورت استفاده در فرآیند شستشوی نمای شیشه ای در ساختمان میزان میتواند آلاینده های بیشتری را از سطح نما جدا نماید. به علاوه آب تصفیه شده عاری از املاح بوده و بعد از خشک شدن رد و لکی بر سطوح شیشه ای بر جای نمیگذارد. با استفاده از آب تصفیه شده در شستشوی نمای ساختمان، از جذب آلاینده ها بر نما جلوگیری شده و سطوح برای مدت طولانی تری تمیز باقی می ماند، از این رو استفاده از دستگاه نماشوی در نظافت سطوح نما در ساختمان ها، علاوه بر ارتقا زیبایی و تمیز نمودن ظاهر آن، در تمیز ماندن طولانی تر نما بعد از نظافت و شستشو نیز تاثیر گذار خواهند بود.

کاربرد واترجت صنعتی یا کارواش صنعتی در شستشوی نمای ساختمان

دستگاه کارواش صنعتی یا شوینده فشار قوی از جمله تجهیزات مکانیزه نظافت هستند که در زمینه های مختلف برای نظافت سطوح و تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرند. این دستگاه با استفاده از آب و پاشش آن با فشار زیاد، قادر است به عمق آلودگی ها نفوذ نموده و آنها را به راحتی از انواع سطوح جدا نماید. انواع مختلف واترجت های صنعتی در موارد گوناگون نظافت مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله کاربرد های مختلف این دستگاه میتوان به رسوب زدایی رنگ بری و شستشوی تجهیزات یا نمای ساختمان ها اشاره داشت. به کار گیری دستگاه کارواش صنعتی در شستشوی نمای ساختمان، افزایش سرعت و کاهش مصرف آب و جلوگیری از اتلاف آن را به همراه خواهد داشت. این دستگاه قادر است با استفاده از پاشش آب به همراه مواد شوینده و یا به تنهای، آلودگی نمای ساختمان را برطرف نموده و آن را شستشو دهد.

هر چه میزان سرعت آب خروجی این دستگاه ها بیشتر باشد، سرعت عملیات نظافت افزایش می یابد، از سوی دیگر افزایش در فشار آب خروجی تاثیر مستقیمی در افزایش توان دستگاه در نظافت لایه های عمیق آلودگی دارد. از این رو انتخاب فشار و سرعت مناسب آب در دستگاه های واترجت، نقش مهمی در زمان و کیفیت عملیات شستشو دارد. فشار قابل تنظیم در این دستگاه ها، امکان انتخاب فشار کاری مناسب با نوع سطوح و عملیات نظافتی را برای کاربر فراهم نموده و از این رو نقش مهمی در افزایش راندمان کاری و بهره وری و جلوگیری از بروز آسیب در سطوح حین نظافت و شستشو ایفا می نماید.

 

به کار گیری تجهیزات مکانیزه نظافت در راستای شستشوی نمای ساختمان میتواند در کاهش هزینه ها و میزان انرژی لازم برای نظافت نما در واحد های تجاری، صنعتی و مسکونی تاثیر گذاری بسیاری داشته باشد.

اشتراک:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *